About us Faculty of Law Onderwijs Post-graduate education in law

Contracteren in het digitale tijdperk

NOvA logo 2-PO punten

De digitale omgeving is tegenwoordig meer en meer de plaats waar consumenten en bedrijven hun contracten sluiten. Een grote hoeveelheid regelgeving uit Europa betreft dan ook deze digitale contractomgeving en de digitale diensten die via deze omgeving worden geleverd. In deze cursus wordt op een rij gezet hoe de digitalisering het contractenrecht beïnvloedt.

De volgende onderwerpen passeren de revue:

• Het succesvol communiceren van algemene voorwaarden en andere contractuele informatie
  • Consumentenbescherming bij overeenkomsten op afstand (in het bijzonder bij digitale diensten)
  • Kansen en risico’s van servitisatision (de verschuiving van producten naar diensten) in verband met de opkomst van de platformeconomie en het Internet of things

Combineer deze cursus met Actualiteiten Verbintenissenrecht en betaal voor de gezamenlijke cursussen slechts € 500. Deze prijs is inclusief eenvoudige maaltijd.

Het volgen van beide cursussen op dezelfde dag levert in totaal 5 PO-punten op.

Datum Donderdag 18 maart 2021
Ontvangst 13.30 uur
Tijd 14.00 - 16.00 uur
Plaats Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk, Borchsingel 53, 9766 PP Eelderwolde