About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Jan Brouwer: 'Verbieden van motorclubs is een dure en zinloze onderneming'

14 augustus 2019
Prof. Jan Brouwer

Nederland wil motorbende Caloh Wagoh verbieden. De club, die ook enkele Belgische leden telt, ontwikkelde zich in een mum van tijd tot een occasioneel huurlingenleger voor drugskartels. Maar heeft een bestaansverbod wel zin? Volgens de Groningse hoogleraar strafrecht Jan Brouwer is het verbieden van motorclubs een dure en zinloze onderneming. Zeven jaar integrale aanpak heeft volgens hem het aantal OMG-leden net niet doen verdubbelen. “Begrijp me niet verkeerd, het zijn geen lieverdjes, maar ik zie liever dat men leden individueel strafrechtelijk blijft vervolgen. In de cijfers zie je ook dat de vele criminele feiten die aan Caloh Wagoh toegeschreven worden, de club niet minder populair hebben gemaakt. Integendeel”, aldus Brouwer in DeMorgen.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:19 augustus 2019 13:07