About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Gijsbert Vonk: 'Begrippen als tegenprestatie, vrijwilligerswerk en sociale reïntegratie lopen in de praktijk door elkaar'

21 januari 2019
Prof. Gijsbert Vonk

Gemeenten moeten strenger optreden als niet voldaan wordt aan de bijstandseisen, vindt de staatssecretaris. Wethouders zijn boos. 'Met kortingen dreigen is flauwekul.' Het conflict gaat over de ‘tegenprestatie’ en de ‘taaleis’. Wie een bijstandsuitkering krijgt, moet iets terugdoen voor de samenleving. Toch zijn de verschillen tussen gemeenten kleiner dan ze soms lijken, zegt Gijsbert Vonk, hoogleraar sociale zekerheidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, in NRC.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:22 januari 2019 14:29