About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Douwe Jan Elzinga: 'Winst Forum voor Democratie toont weeffout in ons politieke stelsel'

21 maart 2019
Prof. Douwe Jan Elzinga

De victorie van Forum voor Democratie maakt het scherper duidelijk dan ooit: er zit een weeffout in het bestuurlijk stelsel. Dat zegt hoogleraar staatsrecht in Groningen Douwe Jan Elzinga. 'De weeffout om Statenleden in één keer de Eerste Kamer te laten kiezen. Dat gebeurt sinds 1983. Dat heeft van de Provinciale Statenverkiezingen een vuurproef gemaakt voor elk zittend kabinet', aldus Elzinga in de NRC.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:22 maart 2019 16:01