Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Douwe Jan Elzinga: 'Winst Forum voor Democratie toont weeffout in ons politieke stelsel'

21 maart 2019
Prof. Douwe Jan Elzinga
Prof. Douwe Jan Elzinga

De victorie van Forum voor Democratie maakt het scherper duidelijk dan ooit: er zit een weeffout in het bestuurlijk stelsel. Dat zegt hoogleraar staatsrecht in Groningen Douwe Jan Elzinga. 'De weeffout om Statenleden in één keer de Eerste Kamer te laten kiezen. Dat gebeurt sinds 1983. Dat heeft van de Provinciale Statenverkiezingen een vuurproef gemaakt voor elk zittend kabinet', aldus Elzinga in de NRC.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:22 maart 2019 16:01

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.