About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Albertjan Tollenaar en Herman Bröring: 'Gemeente had vuren Scheveningen niet mogen toestaan'

05 januari 2019
Mr. dr. Albertjan Tollenaar
prof. mr. dr. Herman Broring

De gemeente Den Haag had de bouwers van de vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp hiervoor een officiële vergunning moeten laten aanvragen. De constructie waarbij werd gewerkt met alleen een convenant – afspraken tussen beide partijen – kan niet door de beugel. Universitair hoofddocent Albertjan Tollenaar: 'Een vergunning heeft het voordeel dat dan bezwaar door derden mogelijk is. Maar nog belangrijker: er zijn dan normen die gehandhaafd kunnen worden met een dwangsom of bestuursdwang.' Hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring wijst ook nog op aansprakelijkheid. 'Je kan wel zeggen dat de verzekeraar aansprakelijk is, maar zo gemakkelijk komt de gemeente er niet vanaf', zegt hij op Omroep West.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:14 januari 2019 08:26