About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Adriaan Wierenga: 'Als justitie niet genoeg doet, zoek je als burgemeester naar alternatieven'

15 februari 2019
Mr. Adriaan Wierenga

De hele bestuurlijke gereedschapskist is inmiddels uitgeprobeerd in de strijd tegen de overlast van een kleine groep criminele asielzoekers uit veilige landen, die asielzoekerscentra terroriseren en diefstallen plegen. Maar steeds blijken maatregelen niet te werken, of worden ze illegaal verklaard. Aan de Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt jurist Adriaan Wierenga hoe burgemeesters noodbevelen inzetten. 'Burgemeesters hebben een grote vrijheid bij het inschatten of er sprake is van nood. Achteraf is het altijd makkelijk oordelen, maar in the heat of the moment maak je andere afwegingen', zegt hij in De Telegraaf.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:18 maart 2019 09:42