About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Berend Roorda: 'Je geeft een fout signaal af als je buigt voor relschoppers'

20 november 2018
Mr. dr. Berend Roorda

De oproep op Facebook van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff voor een demonstratieverbod tijdens de intocht van Sinterklaas is staatsrechtelijk niet houdbaar. Voor dat verbod zou men de Grondwet moeten aanpassen. Dit zou bovendien betekenen dat de overheid buigt voor relschoppers, stelt de Groningse demonstratierecht-expert Berend Roorda in de Volkskrant.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:22 november 2018 09:57