Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelIn de mediaArchief In de media

Arvin Kolder: 'Desinteresse in zieke werknemers kan COA duur komen te staan'

05 april 2018
Mr. Arvin Kolder

Ziek door slechte werkomstandigheden. De conclusies over het hoge ziekteverzuim op het asieldorp in Ter Apel kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor het COA.

Dagblad van het Noorden

Het ziet er naar uit dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers zijn zorgplicht heeft geschonden, stelt letselschade-advocaat Arvin Kolder van Punt Letselschade Advocaten (Groningen en Emmen). Kolder: "Een tweede punt is de wettelijke aansprakelijkheid voor gebrekkige opstallen. Gebouwen moeten voldoen aan zekere veiligheidseisen en dat lijkt hier niet het geval. In dit geval kunnen we uitgaan van een vermoeden van een causaal verband tussen de gezondheidsklachten en de slechte werkomstandigheden is voldoende. Het is dan aan het COA om per werknemer aan te tonen dat er geen verband is. Dat zal niet meevallen.’"

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:53