Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelIn de mediaArchief In de media

Arvin Kolder: 'Desinteresse in zieke werknemers kan COA duur komen te staan'

05 april 2018
Mr. Arvin Kolder

Ziek door slechte werkomstandigheden. De conclusies over het hoge ziekteverzuim op het asieldorp in Ter Apel kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor het COA.

Dagblad van het Noorden

Het ziet er naar uit dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers zijn zorgplicht heeft geschonden, stelt letselschade-advocaat Arvin Kolder van Punt Letselschade Advocaten (Groningen en Emmen). Kolder: "Een tweede punt is de wettelijke aansprakelijkheid voor gebrekkige opstallen. Gebouwen moeten voldoen aan zekere veiligheidseisen en dat lijkt hier niet het geval. In dit geval kunnen we uitgaan van een vermoeden van een causaal verband tussen de gezondheidsklachten en de slechte werkomstandigheden is voldoende. Het is dan aan het COA om per werknemer aan te tonen dat er geen verband is. Dat zal niet meevallen.’"


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:53

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs