Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Hoe bescherm je gezondheidsgegevens? Nieuwe online cursus van de Rijksuniversiteit Groningen geeft inzicht

12 juni 2018

Gebruikt u een activity tracker of app om uw conditie en gezondheid bij te houden? Heeft u een digitaal patiëntendossier? Werkt u in de gezondheidszorg en maakt u gebruikt van moderne technologieën? Een nieuwe gratis online cursus van de Rijksuniversiteit Groningen geeft u inzicht in de risico’s die hiermee gemoeid zijn en de wijze waarop u deze gegevens kunt én moet beschermen als gevolg van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

health data

Technologieën waarmee gezondheidsgegevens worden verwerkt ontwikkelen zich in een snel tempo. Steeds meer mensen maken bijvoorbeeld gebruik van fitnessapps of activity trackers om hun conditie en gezondheid te meten. Maar ook in de gezondheidszorg worden nieuwe technologieën ingezet om patiënten te behandelen. Al deze technologieën genereren een enorme hoeveelheid gezondheidsgegevens die worden verzameld en opgeslagen. Dit maakt deze gegevens kwetsbaar. Hoe zit het met de privacy van deze gegevens?

Gezondheidsgegevens en de AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe AVG van toepassing. De AVG is een belangrijke wetswijziging die gegevensbescherming in de EU verbetert. De nieuwe normen opgelegd door de AVG vereisen een verandering in beleid en werkwijzen voor organisaties en bedrijven die gezondheidsgegevens verwerken.

Ken uw rechten én plichten!

De nieuwe online cursus van de Rijksuniversiteit Groningen ‘ Protecting Health Data in the modern age’ geeft inzicht in de bescherming van gezondheidsgegevens op grond van de AVG. Als deelnemer leert u de kern van de AVG met betrekking tot gezondheidsgegevens kennen. Wat zijn rechten, verplichtingen, risico’s en waarborgen?Doe ook mee en ontdek hoe de AVG (uw) gezondheidsgegevens beschermt. De cursus is ontwikkeld voor professionals in de gezondheidssector, onderzoekers, verzekeraars, IT-ontwikkelaars, ambtenaren, studenten, patiënten en iedereen die meer te weten wil komen over de bescherming van gezondheidsgegevens en de AVG. Op 25 juni a.s. gaat de cursus voor de tweede keer van start.

Aanmelden voor de gratis online cursus Protecting Health Data in the modern age.

Meer informatie:

Security, Technology and e-Privacy (STeP) research group, Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Rechtsgeleerdheid
Melania Tudorica
Trix Mulder


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 12:33
printView this page in: English

Meer nieuws