Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Scriptieprijs van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht toegekend aan Dinand Drankier

11 december 2017

Tijdens de bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht (NeVER) op het Benelux secretariaat in Brussel op 24 November 2017, heeft Dinand Drankier de Scriptieprijs van de NeVER ontvangen.

Never scriptieprijs
Dinand Drankier (l) en Annelies Huygen (TNO, jurylid)

Drankier, die momenteel als onderzoeker verbonden is aan het Groningen Centre of Energy Law, schreef zijn masterscriptie Bridging the Acceptance and Finance Gap in Wind Energy Development: Crowdfunding as the Panacea? binnen het LLM-programma Energy & Climate Law aan de RUG. Zijn scriptie behandelt de juridische mogelijkheden en barrières voor het gebruik van crowdfunding als een participatie- en een financieringsmechanisme voor windenergieprojecten.

De jury kenmerkte de scriptie als een intellectueel avontuur, waarbij de auteur de lezer meeneemt op een tocht naar het onbekende. Drankier werd geprezen voor de creativiteit en innovatieve inhoud van zijn scriptie, alsmede voor zijn duidelijke en beknopte schrijfstijl. Na de uitreikingsceremonie, presenteerde Drankier de inhoud van zijn scriptie aan de aanwezige leden van de NeVER en besprak met hen de toekomst van crowdfunding in de energietransitie.

Een verkorte versie van de scriptie verschijnt begin 2018 als een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:12 december 2017 09:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs