Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidKennisbank RechtenRoosters & Reglementen

Tentamenrooster, collegerooster & jaarindeling

 • Collegerooster en tentamenrooster

  Het rooster

  Ga naar de roostergenerator.

  Zowel de colleges als de tentamens zijn te raadplegen in de roostergenerator. Let op! De weergegeven tentamentijden zijn in concept. Dit kan nog wijzigen. Raadpleeg altijd het rooster voor de meest actuele informatie.

  - Rooster online -
  Blok 1 en 2 - tweede helft van juli.
  Blok 3 en 4 - tweede helft van december.

  Jaarplanning tentamens

  Kijk hier voor het tentamenrooster van het gehele studiejaar (zonder zalen en tijden).

  Instructiefilm

  Bekijk de instructiefilm voor meer informatie over het samenstellen van het rooster, de roosterwijzigingen raadplegen en het importeren van de agenda in uw eigen agenda.

   

  Laatst gewijzigd op 31-5-2018  Stel je vraag

 • Tentamendata wijzigen & twee tentamens op hetzelfde moment

   

  Mag de faculteit tentamendata wijzigen?


  De faculteit streeft ernaar alle tentamens op de aangegeven data af te nemen. De praktijk heeft echter uitgewezen dat door opeenhoping van tentamens, niet alleen aan onze faculteit maar ook aan andere faculteiten en opleidingsinstituten, soms grote problemen ontstaan bij de beschikbaarstelling van acceptabele zaalruimte. Daarom moet de faculteit zich het recht voorbehouden tentamens evt. op een andere dag te roosteren. U dient daarom gedurende de gehele tentamenperiode beschikbaar te zijn met het oog op eventuele wijzigingen.

  Twee tentamens op hetzelfde moment

  Indien blijkt dat u tentamens wilt combineren die op dezelfde datum gepland staan, wordt u dringend geadviseerd uw studieplanning aan te passen (neem hiervoor eventueel contact op met een studieadviseur). Doorzetten van uw planning is voor uw eigen risico.

  Wanneer er verplichte tentamens van dezelfde opleiding op één dag op hetzelfde moment geroosterd zijn, kunt u een verzoek indienen om deze op een verschillend dagdeel in te roosteren. Een dergelijk verzoek wordt alleen in behandeling genomen wanneer u dit ruim voor de start van het semester indient door te mailen naar
  octa-rechten@rug.nl.

  Laatst gewijzigd op 03-05-2018

  Stel je vraag

 • Jaarindeling

printView this page in: English