Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidKennisbank RechtenOpleidingen, Studieonderdelen & StudiebegeleidingStudieonderdelen

Studeren in het buitenland

Algemeen

Indien u interesse heeft in een studieperiode in het buitenland kunt u contact opnemen met het International Office van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Algemene informatie kunt u vinden op de website. Het International Office organiseert elk jaar in november een informatiebijeenkomst voor studenten die op exchange willen gaan.

Aanmelden / Deadline

De deadline voor aanmelding hangt af van waar u naar toe wilt. U kunt dit nalezen op de website. Na de deadlines zijn er altijd mogelijkheden om nageplaatst te worden; meer informatie kan per mail worden opgevraagd bij het International Office.

Welke vakken

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat een studieperiode in het buitenland tot verlies van studietijd leidt, volgt de faculteit een soepel beleid ten aanzien van de erkenning van in het buitenland behaalde studieresultaten.

Vakken gevolgd in het buitenland zijn in principe extra-curriculair voor studenten van Nederlandstalige opleidingen.

U dient voor aanvang van uw studieperiode in het buitenland het pakket van de te volgen vakken laten goedkeuren door de Examencommissie. Indien de te volgen vakken te veel overlap vertonen met vakken die binnen het eigen programma worden gevolgd zullen zij niet worden goedgekeurd. Daarnaast worden bachelorvakken niet goedgekeurd in de masterfase. Ook vakken die niet bijdragen aan uw juridische ontwikkeling worden niet goedgekeurd.

Meer informatie over de vakkenkeuze kunt u vinden op de website.

Vakken laten goedkeuren

U moet de exchangevakken laten goedkeuren door de examencommissie via het aanvraagformulier vakken buitenland.

Daarnaast moet het totale programma worden goedgekeurd in het vakkenpakket.

Registratie behaalde resultaten

Behaalde resultaten worden in Progress met de individuele vaknamen en resultaten genoteerd, mits de vakken zijn goedgekeurd door de examencommissie.

Beurs

Meer informatie over beurzen kunt u nalezen op de website.

Laatst gewijzigd op 01-05-2018printView this page in: English