Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidAlles over ons onderwijsContractonderwijsPostacademisch onderwijs

Het Tweede Groninger Gaswinningscongres

Wat?

Op 18 april 2018 vindt het 2e Groninger Gaswinningscongres plaats: 'Wonen in het gaswinningsgebied'. Nadat bij het voorgaande congres het focus vooral lag op techniek en veiligheid staat dit congres vooral in het teken van de gevolgen voor de woningmarkt. Wat zijn de implicaties van de Wet bewijsvermoeden gaswinning Groningen? En wat betekent dit voor de beroepspraktijk van notarissen? Welke gevolgen heeft dit voor hypothecaire financieringen en makelaardij? Na een overzicht van stand van zaken in het Groninger gasdossier gaan de sprekers vooral op deze vraagstukken in. Natuurlijk is daarbij ook gelegenheid voor het stellen van vragen door en discussie met u.

Gezien de zeer recente ontwikkelingen en de verwachting dat in het gaswinningsdossier in de komende weken zich ontwikkelingen zullen voordoen is het programma onder voorbehoud. We willen u graag voorzien van de laatste stand van zaken, waardoor wijzigingen noodzakelijk kunnen blijken.

Aan het congres werken onder meer mee: mr. M.Th.J.H. Straatman, prof.mr. dr. H.E. Bröring, prof.mr.dr. F.T. Oldenhuis,  dhr. N. Visser en prof. mr. dr. A.T. Marseille.

Zij behandelen de volgende onderwerpen:
- mr. M.Th.J.H. Straatman: Vraagstukken voor de notariële praktijk bij bestaande bouw en nieuwbouw.
- Prof. mr. dr. H.E. Bröring: Waar staan we? De stand van zaken, waaronder het nieuwe schadeprotocol.
- Prof. mr. dr. F.T. Oldenhuis: Het bewijsvermoeden en het nieuwe schadeprotocol.
-
Dhr. N. Visser: Rabobank; Taskforce Aardbevingsproblematiek voor Groningen.
- Prof. mr. dr. A.T. Marseille: De laagdrempelige procedure en de evaluatie van de arbiter bodembeweging.


Meteen aanmelden kan hier.

Wanneer?

Woensdag 18 april 2018, 10.00 – 16.00 uur in Het Kasteel (Melkweg 1, 9718 EP Groningen)

Doelgroep?

Juridische professionals die met deze problematiek te maken hebben, in het bijzonder advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen.

Punten?

Aan het congres zijn 4 PE-punten van de NOvA en KNB verbonden. Ook is het mogelijk om NRVT-punten te schrijven in de activiteiten/vrije ruimte. Als u MfN-punten of punten voor een andere beroepsopleiding wenst te ontvangen verzoeken wij u deze aan te geven op het inschrijfformulier, of om contact met ons op te nemen door te mailen naar juridisch-contractonderwijs@rug.nl of door te bellen naar 050-3634885.

Kosten?

De kosten voor het congres bedragen € 75,00 indien u geen punten wenst te ontvangen en € 200,00 indien u wel punten wenst te ontvangen.

Prof. mr. dr. Fokko Oldenhuis spreekt tijdens het Gaswinningscongres 2017
Prof. mr. dr. Fokko Oldenhuis spreekt tijdens het Gaswinningscongres 2017
Laatst gewijzigd:12 februari 2018 15:10