Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidAlles over ons onderwijsContractonderwijs

Colloquium Doctum

Het colloquium doctum is een toelatingsexamen voor mensen van 21 jaar en ouder die rechten willen gaan studeren maar niet de juiste vooropleiding hebben.

Kijk in de toelatingstabel of je direct, zonder colloquium doctum, tot de studie kan worden toegelaten.

De leeftijdsgrens van 21 jaar wordt strikt gehanteerd. Alleen voor mensen met een buitenlands diploma dat in het betreffende land toegang geeft tot de universiteit kan mogelijk een uitzondering worden gemaakt.

Het colloquium doctum start altijd in het 1e semester (september) van een studiejaar.

Meer informatie over het toelatingsexamen vindt u in de brochure studiejaar 2017-2018.

Wat is de aanmeldingsprocedure?

Heeft u na het lezen van de brochure besloten dat u wilt deelnemen aan het toelatingsexamen, mailt u dan voor 10 augustus naar mevrouw Helen Hofman, voeg uw CV, een kopie van uw hoogst afgeronde opleiding en een kopie van uw legitimatie toe als bijlage.

Met elke kandidaat wordt een (toelatings)gesprek gevoerd. Tijdens dit gesprek wordt met u gesproken over uw motivatie, achtergrond en geschiktheid voor de studie en wat er tijdens de studie en het colloquium-doctumprogramma van u verwacht wordt.

Op basis van dit gesprek wordt een dringend advies afgegeven met betrekking tot de geschiktheid voor de rechtenstudie. De gesprekken vinden plaats in juni/juli/augustus.

Vragen?

Vragen kunt u stellen aan mevrouw Helen Hofman van het Juridisch Contractonderwijs.

Laatst gewijzigd:19 december 2017 16:06
printOok beschikbaar in het: English