Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs Calendar Conferences, symposiums, lectures Archive

Seminar: Vrouwen in Haagse kringen

Wanneer:wo 14-02-2018 15:00 - 17:00
Waar:Lokaal A8 Academiegebouw
Monique Leyenaar
Monique Leyenaar

Het Nederlandse kabinet zou ten minste voor een derde uit vrouwen moeten bestaan en het is tijd voor een vrouwelijke premier. Dit betoogt Monique Leyenaar in haar analyse van 33 vrouwelijke ministerschappen en hun context in: Hare Excellentie, 60 jaar vrouwelijke ministers in Nederland (2016). Maar daar is nog niet helemaal sprake van. Hoe komt dit? Hoe werkt het selectieproces voor ministerposten eigenlijk? Hoe geven vrouwen leiding aan een departement? Wat komen bewindslieden tegen op weg naar een topfunctie in het kabinet? En, speelt sekse daarbij een rol?

Wilma Mansveld
Wilma Mansveld

Monique Leyenaar (hoogleraar Vergelijkende Politicologie, Radboud Universiteit Nijmegen) vertelt over haar onderzoek hiernaar.

Wilma Mansveld (directeur Veiligheidsregio Groningen) zal hierover vertellen vanuit haar ervaring als onder meer staatssecretaris Infrastructuur en Milieu (2012-2015) in het kabinet-Rutte II.

De middag biedt voldoende gelegenheid voor vragen en discussie en zal worden afgesloten met een borrel in een naburig café.

Het seminar wordt georganiseerd door Vrouwen & Recht. Iedereen is van harte uitgenodigd.