Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCongressen, symposia, lezingenArchief

Seminar en boekpresentatie 'Outsourcing the Law' van Pauline Westerman

Wanneer:ma 18-06-2018 15:00 - 18:00
Waar:Senaatszaal, Academiegebouw

We nodigen u graag uit voor het seminar gewijd aan het nieuwe boek van professor Pauline Westerman getiteld 'Outsourcing the Law'!

outsourcing the law

Het boek biedt een filosofisch perspectief op hedendaagse verschuivingen in de manier waarop het recht wordt geoutsourcet met behulp van de verschillende strategieën en technieken, en welke uitdagingen het met zich meebrengt voor de democratie en de rechtsstaat. In dit boek analyseert professor Westerman vanuit filosofisch oogpunt het soort regels dat in het hedendaagse recht zo overvloedig voorkomt: regels die alleen doelen formuleren en het aan de norm adressaten (beroepsverenigingen, expertpanels, raden van commissarissen) overlaten om de methoden uit te werken en de regels waarmee deze doelen of doelen moeten worden gerealiseerd op te stellen/toe te passen/te handhaven.

De auteur wijst erop dat dergelijke doelregels in een aantal opzichten sterk verschillen van de klassieke regels en steevast gepaard gaan met de plicht om verslag te doen van wat er is gedaan. De formulering van doelregels verschuift het evenwicht tussen regelgever en normadressaat zodanig dat niet alleen de juridische besluitvorming, maar ook de democratie en het juridisch onderzoek worden beïnvloed.

Graag nodigen wij u uit om op maandag 18 juni om 15.00 uur in de Senaatszaal aanwezig te zijn voor de boekpresentatie. Ons programma zal het volgende omvatten:

  • 15:00-15:10: een inleidend woord van Prof. Brigit Toebes
  • 15:10-15:40: presentatie door Prof. Pauline Westerman
  • 15:40-16:10: V&A-sessie
  • 16:10-16:45: algemene discussie
  • 16:45-18:00: drankjes (Bruinszaal, Academiegebouw)

Meer informatie over het boek vindt u in deze brochure [pdf].

We hopen u te zien op 18 juni!

printView this page in: English