Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs Calendar Conferences, symposiums, lectures Archive Landelijke strafrechtdag

Landelijke strafrechtdag: modern strafrecht

Wanneer:vr 16-06-2017 10:30 - 17:00
Waar:Harmoniecomplex, Faculteit Rechtsgeleerdheid, en Academiegebouw Groningen
oude rechtbank

Op 16 juni 2017 organiseert de vakgroep Strafrecht & Criminologie van Rijksuniversiteit Groningen de Landelijke Strafrechtdag 2017, voor zustervakgroepen en andere genodigden. Het thema van de dag is 'modern strafrecht', met de nadruk op materieel strafrecht. Het materiële strafrecht is enorm in beweging, zowel wat betreft de algemene leerstukken als de strafbaarstellingen en de straffen. Op deze dag zal onder meer aandacht worden besteed aan de reikwijdte van de strafbare voorbereiding, 'zedendelicten', het systeem van vermogensdelicten, de effectiviteit van terrorismewetgeving en de toekomst van de (tenuitvoerlegging van de) levenslange gevangenisstraf.

De Landelijke Strafrechtdag 2017 vangt om 11:00 uur aan met een plenaire ochtendsessie. Na de lunch vinden er twee workshopronden plaats. Na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, na te praten. De dag vindt plaats in het Harmoniecomplex (Faculteit Rechtsgeleerdheid) en het Academiegebouw te Groningen.

Informatie

Voor meer informatie over de Landelijke Stafrechtdag kunt u contact opnemen met het secretariaat van de vakgroep Strafrecht & Criminologie via 050 363 5630 of strcri rug.nl

Organisatie

Annieke Nieuwenhuis
Erik Gritter
Hein Wolswijk
Rolf Hoving