Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs Calendar Conferences, symposiums, lectures Archive

Congres Simon van der Aa: Teruggekeerde jihadstrijders, opsluiten of omarmen?

Wanneer:wo 08-03-2017 09:00 - 18:00
Waar:Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19, Groningen

Op woensdag 8 maart 2017 organiseert de congrescommissie van Simon van der Aa het jaarlijks terugkerende congres met prof. mr. dr. G. Knigge als dagvoorzitter! Tijdens dit congres staat de strafbaarheid van teruggekeerde jihadstrijders uit IS-gebied centraal. Kunnen terugkerende jihadisten wel vervolgd worden? Zo ja, op welke grond gebeurt dit dan? Welke bewijsproblemen spelen er eventueel? Wat is de stand van zaken met betrekking tot teruggekeerde jihadisten nu?

Deze vragen en meer zullen aan bod komen tijdens het congres. De dag zal bestaan uit een ochtendgedeelte met workshops en na de lunch zal er een plenair gedeelte plaatsvinden. Het congres wordt gehouden in het van Swinderen Huys, aan de Oude Boteringestraat 19.

Al met al belooft het een mooie en leerzame dag te worden. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus aarzel daarom niet en geef je snel op door een mailtje te sturen naar congres simonvanderaa.nl!

Kijk voor prijzen en meer informatie op www.simonvanderaa.nl en houd onze facebookpagina in de gaten. Tot op woensdag 8 maart!

congresposter