Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs Calendar Conferences, symposiums, lectures Archive

Alumni kennismiddag: (schade na) gaswinning

Wanneer:vr 17-11-2017 12:30 - 18:00
Waar:Het Kasteel, Melkweg 1, 9718 EP Groningen
kennismiddag
De gaswinning en de aardbevingsproblematiek in Groningen brengen diverse juridische uitdagingen met zich mee. Zowel voor burgers, overheden en bedrijven, als ook voor u als juridisch professional. Niet alleen de omvang van het probleem speelt hierbij een rol, maar ook actuele ontwikkelingen zoals nieuwe spelers, protocollen en procedures.

Tijdens het alumni seminar wordt u geïnformeerd en gaat u in gesprek over deze ontwikkelingen. Natuurlijk heeft u ook uitgebreid de mogelijkheid om bij te praten en te netwerken met uw mede-alumni en docenten. Een zeer interessante middag voor ál onze alumni, of u in uw dagelijkse praktijk nu wel of niet direct betrokken bent bij het onderwerp.

Programma

12.30 Inloop en ontvangst

13.00 Lunch

13.50 Welkom door prof. Jan Jans, hoogleraar Bestuursrecht en vice decaan Faculteit Rechtsgeleerdheid

14.00 In gesprek met prof. Jan Brouwer en senior rechter mr. Jeff Biesma over actuele juridische kwesties waar betrokken partijen voor staan, onder leiding van mr. Mentko Nap

15.00 Pauze

15.30 Kennissessies (u kunt zich aanmelden voor één sessie):

A. De juridische positie van het schadefonds en schadeprotocol - prof. Herman Bröring (i.c.m. plenair gedeelte 2 PE punten)

B. Gaswinning en gaslevering: juridische kaders inzake voorzieningszekerheid en veiligheid – prof. Martha Roggenkamp (i.c.m. plenair gedeelte 2 PE punten)

C. Aansprakelijkheid: causaliteit en preventie – prof. Fokko Oldenhuis (i.c.m. plenair gedeelte 2 PE punten)

16.30 Afsluiting door prof. Jan Jans, hoogleraar bestuursrecht en vice decaan Faculteit Rechtsgeleerdheid

16.40 Netwerkborrel


Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit evenement en overige ontwikkelingen binnen de faculteit? Meldt u zich dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Op vrijdag 12 mei 2017 organiseerde de faculteit een netwerkborrel voor alumni. De foto's en het verslag van deze bijeenkomst vindt u hier.