Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of LawCareers Services LawCareers Services Law / studentsInternshipActionInternship

Voorwaarden aan de stageplaats

Op dit moment denk je er over na om stage te gaan lopen. Een stage kan een goede kennismaking met de praktijk zijn. Tijdens je stage kan je de theorie en de academische vaardigheden die je tijdens je studie aan de faculteit Rechtsgeleerdheid leert in praktijk brengen en verder ontwikkelen. Als je een realistisch beeld van de beroepspraktijk wilt krijgen, dan raden we het lopen van een stage zeker aan. Daarnaast is een stage ook een manier om voor jezelf uit te zoeken welk beroep en welke specialisatie bij je past. Je kunt door meerdere stages te lopen ook verschillende beroepen vergelijken en het biedt je de mogelijkheid een netwerk op te bouwen, dat later van waarde kan zijn bij bijvoorbeeld het vinden van een baan.

Het stage lopen is binnen je studie Rechten niet verplicht, tenzij je een van de duale masters doet. Binnen de duale master zit wel een verplicht stageonderdeel. Wil je toch graag een stage voor studiepunten lopen, dan is dit altijd mogelijk. Binnen de brede bachelor bestaat er echter geen keuzeruimte. Het onderdeel ‘Recht in praktijk’, waar de stage onder valt, kan je dus niet laten meetellen voor de verplichte 180 ects binnen de brede bachelor. Je kan de stage wel extra curriculair doen, wat inhoud dat je binnen de brede bachelor de verplichte 180 ects haalt en daarnaast 7 ects voor de stage. Je zal de brede bachelor dan behalen met 187 ects.

Binnen je master bestaat er soms wel keuzeruimte. In dat geval kan je de stage als ‘Recht in praktijk’ laten meetellen voor je curriculum. De 7 ects die je voor je stage behaalt vallen dan binnen je keuzeruimte. Let hierbij op de eisen die aan de stage en je curriculum worden gesteld. Heb je geen keuzeruimte (meer), dan kan je de stage uiteraard nog wel extra curriculair doen. De 7 ects die je voor de stage behaalt vallen dan buiten de verplichte 60 ects van de master. Je behaalt de master dan met 67 ects.

Stageplaats
Laatst gewijzigd:12 oktober 2018 10:12
printView this page in: English