Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law / studentenStageActieSolliciteren

Het curriculum vitae

Op het moment dat je bij een stage-instantie voor een stageplaats wilt solliciteren, zullen ze vrijwel altijd een CV willen ontvangen. Daarnaast kan de stage-instantie ook vragen naar een motivatiebrief, cijferlijst en mogelijke andere stagebeoordelingen.

Je CV is een samenvatting van je opleidingen en ervaringen die je hebt opgedaan. Je CV beslaat gemiddeld één tot anderhalf A4, zorg dat je CV in ieder geval niet langer is dan 2 A4. Het CV is het belangrijkste document bij de sollicitatie naar een stageplaats. Hij gaat mee als bijlage bij je motivatiebrief. Het CV heeft als doel om aan de stage-instantie duidelijk te maken waarom jij een geschikte kandidaat zou zijn voor de stage. Uit het CV moet direct blijken waarom jij geschikt zou zijn voor de functie binnen de stage-instantie. In dit voorbeeld kun je zien hoe je een CV kunt opbouwen en waar je aan moet denken bij het maken van een CV.

Het is aan te raden om je CV vroeg op te bouwen en dit regelmatig te actualiseren. Op die manier hoef je nooit op het laatste moment nog je hele CV te maken en loop je minder risico dat je vergeet iets te vermelden. Daarnaast kan het helpen om iemand anders jouw CV door te laten lezen. Op die manier zullen er geen schrijf- of taalfouten meer in staan en zal de inhoud van je CV beter aansluiten bij jou als persoon.
Curriculum Vitae
Laatst gewijzigd:12 oktober 2018 10:03
printView this page in: English