Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law / studentenStageActieNetwerken

Netwerken

Netwerken kan erg handig zijn voor het vinden van een stageplaats. Netwerken houdt in dat je contacten legt en onderhoudt met mensen die je via via kent. Je netwerk is vaak veel groter dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan de contacten die je kunt leggen via je familie, vrienden, de sportvereniging, je bijbaan, etc.

Je gebruikt je netwerk om meer te leren over een bepaalde functie of een bepaalde organisatie. Je vraagt in een netwerkgesprek met iemand die je via via kent dus nooit direct om een stageplaats, maar je vraag tijdens het gesprek de ander om informatie of advies. Bedenk dus goed van te voren wat je wilt vragen tijdens een netwerkgesprek.

Door middel van netwerkgesprekken kun je aan mensen die je kent of via anderen leert kennen kenbaar maken wat jouw kwaliteiten zijn. Zo kun je er achter komen of die mensen iets voor jouw carrière kunnen betekenen.

De beste netwerkgesprekken heb je vaak met iemand die jouw interesses en vakgebied deelt. Tijdens deze gesprekken kun je extra goed laten blijken wat jouw kwaliteiten zijn en wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Natuurlijk is het naast netwerken ook belangrijk om te solliciteren op stageplaatsen. Meer informatie over solliciteren kun je vinden onder het kopje ‘solliciteren’.

Ben je bang dat jij niet zo goed kan netwerken? Geen zorgen, iedereen kan het leren. Onder het kopje ‘moeite met netwerken’ staan een aantal tips voor het leren netwerken. Meer informatie over netwerken is te vinden bij Career Services.

Hand schudden
Laatst gewijzigd:12 oktober 2018 09:52
printView this page in: English