Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of LawCareers Services LawCareers Services Law / studentsLoopbaanplanner

Loopbaanplanner

Loopbaanplanner

Het is goed om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. De eerste keuze heb je al gemaakt, door voor je rechtenstudie te kiezen. Hiermee is het aantal beroepen dat je kunt uitoefenen al wat ingekaderd. Maar ook binnen het vakgebied Rechten zijn er verschillende afstudeerrichtingen met diverse beroepsperspectieven.

Keuzemomenten in je studie

Met deze planner willen we je keuzemomenten in de studie, die invloed hebben op je mogelijkheden op de arbeidsmarkt, inzichtelijker maken. In de verschillende jaren van de planner vind je informatie over de inhoud van de verschillende afstudeerrichtingen en de beroepsmogelijkheden die daar bij horen. In de stagewebsite vind je onder zelfanalyse testjes en zelfonderzoekopdrachten. Zodat je goed geïnformeerd kunt kiezen voor een richting en banen die bij jou passen omdat je beter weet wie je bent, want je wilt en wat je kunt.

Doe iets naast je studie en werk aan je competenties

In de loopbaanplanner krijg je ook een overzicht van dingen die je naast dingen die je naast je studie kunt doen. Voor je eerste baan worden competenties gevraagd. Met deze nevenactiviteiten kun je werken aan je competenties/employability skills. Je kunt hierbij o.a. denken aan: commercieel zijn, teamplayer zijn, culturele competenties, taalbeheersing, analytisch sterk zijn, uitstekende mondelinge vaardigheid en ga zo maar door.

Binnen je opleiding train je natuurlijk al een aantal vaardigheden, maar er zijn ook vaardigheden die je in je keuzeruimte of naast je studie kunt ontwikkelen. Hiermee maak je straks meer kans op de arbeidsmarkt.

Laatst gewijzigd:22 december 2016 14:09
printView this page in: English