Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law / studentenLoopbaanadvies

Mentor

In het kader van je loopbaanoriëntatie en in je voorbereiding op je toetreding tot de arbeidsmarkt kun je gebruik maken van het mentor systeem van onze Faculteit. Onze mentoren zijn alumni die zich willen inzetten om jou als student te helpen bij je loopbaanvragen en -keuzes en het concreet maken van jouw ambities en doelen. Zij kunnen hun werkervaring en kennis van de arbeidsmarkt inzetten om jou op weg te helpen of informatie te verstrekken. Zij weten als geen ander welke competenties bij hun baan horen en kunnen jou tips geven welke vaardigheden je tijdens en naast je studie zou kunnen ontwikkelen. Eventueel kunnen ze ook hun netwerk voor jou ontsluiten.

Hoe werkt het?

In de database Career ConNEXT kun je zien welke alumni mentor willen zijn en wat hun functie is en welke begeleiding zij jou willen en kunnen bieden. Je kunt een mentor kiezen die past bij wat jij wilt onderzoeken met betrekking tot je loopbaan.

Hoe meld ik me aan?

Via Career ConNEXT in het tabblad Career kun je inloggen en kijken welke mentoren er beschikbaar zijn via de optie Mentor Search en welke functie zij uitoefenen. Je vindt mentorsearch in de balk boven aan. Door onder Advanced Search onder kopje Faculty onze faculteit aan te klikken zie je de mentoren van onze faculteit. Door op de contactbutton te klikken kun je contact zoeken met de mentor. De mentor bepaalt daarna of hij jouw mentor wil zijn.

Afspreken

In overleg met je mentor bespreek je wat je wilt bereiken met het mentortraject en hoe jullie contact zullen hebben en hoe vaak. Dit contact kan op verschillende manieren plaatsvinden. Mail, face-time, bellen of live afspreken. Bespreek de verwachtingen over en weer zodat er geen misverstanden ontstaan later in het traject.

Wat verwachten we van jou?

  • Zorg dat je weet wat je wilt leren van en bespreken met je mentor.
  • Zorg voor een agenda voor ieder gesprek en stuur die voorafgaand aan het gesprek naar je mentor.
  • Reflecteer op het gesprek. Maak eventueel een verslag en zet eventuele acties die n.a.v. het gesprek naar voren zijn gekomen op een rijtje voor jezelf.
  • Gedraag je beleefd en professioneel. Je bent een visitekaartje van onze faculteit en van jezelf!
mentor
Laatst gewijzigd:03 juli 2018 08:06
printOok beschikbaar in het: English