Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law / studentenCareer Events

Law Careers Month 2017

In de periode van 24 april tot en met 19 mei zijn diverse trainingen georganiseerd voor derdejaars bachelor- en masterstudenten van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Met dit aanbod van trainingen zijn de studenten ondersteund in hun traject richting de arbeidsmarkt. Op het programma stonden de volgende onderdelen:

• CV Tips voor de juridische wereld
  • Simulatie Assessment Dag (SAD)
  • Val op met je sollicitatiebrief!
  • LinkedIn Workshop

De studenten die aan deze trainingen hebben deelgenomen hebben geleerd hoe ze een goede binnenkomer kunnen maken met hun sollicitatiebrief en cv. Wanneer ze door de eerste selectie zijn weten ze hoe ze zich moeten voorbereiden op een assessmentprocedure en een sollicitatiegesprek.

student

Testimonial

"Ik heb met veel succes deelgenomen aan de simulatie assessmentdag tijdens de Law Careers Month. Tijdens de assessmentdag zijn verschillende oefeningen aan bod gekomen, zo moesten we van te voren een persoonlijkheidstest maken en kwam op de dag zelf onder andere een capaciteitentest, mock-interview en groepsopdracht aan de orde. Een week na de assessmentdag heeft iedereen een persoonlijk rapport gekregen die in een een-op-een gesprek werd toegelicht. Ik vond het zelf echt een heel goede oefening voor het solliciteren en ik vond het ook heel leerzaam. Je krijgt namelijk een goed beeld van waar je competenties liggen, of waar je juist nog aan kunt werken, daarnaast wordt je je bewust van de (eerste) indruk die je op anderen maakt. Zelf lijkt het solliciteren me best spannend, maar door deze dag heb ik zeker meer zelfvertrouwen gekregen!"

Law Careers Month
Laatst gewijzigd:19 april 2018 09:17