About us Faculty of Law Actueel In the media Archive In the media

Jan Brouwer: 'Met het blokkeren van distributiecentra overschrijden de boeren de grens van het toelaatbare'

06 december 2019
Prof. Jan Brouwer

Met het blokkeren van distributiecentra overschrijden de boeren de grens van het toelaatbare, stelt Jan Brouwer, directeur van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid. ,,Dat wordt een clash waarbij het leger wordt ingezet.’’ Het blokkeren van ‘voedselcentra’ valt volgens Brouwer, tevens hoogleraar Algemene Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, niet onder het betogingsrecht. ,,Daar zal tegen worden opgetreden.’, aldus Brouwer in het AD.

Zie ook Groningse hoogleraar voorspelt chaos: Boerenblokkades bij distributiecentra lopen uit op 'clash met legerinzet' (Dagblad van het Noorden)

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41