Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs In the media

Berend Roorda: 'Vooral bij controversiële demonstraties politie-inzet nodig'

30 oktober 2019

In Nederland worden steeds meer demonstraties bij de overheid gemeld. Demonstranten zijn er druk mee, maar vergeet de gemeentes en de politie niet. Zij moeten de demonstraties, zoals die van vandaag van de bouwers op het Malieveld, namelijk faciliteren. Daardoor wordt het bij de politie soms zo druk dat ander werk eronder lijdt. De in totaal meer dan 3000 per jaar aangemelde demonstraties in Nederland hebben zeker niet allemaal politie-inzet nodig. "Het gaat vooral om controversiële demonstraties. Daarbij kan het gaan om de boodschap of de manier van actievoeren", zegt Berend Roorda die is gespecialiseerd in demonstratierecht op NOS op 3.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.