Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs In the media

Jan Brouwer: 'De politie heeft ongewild de boodschap afgegeven dat wangedrag loont'

19 november 2018

Door het 'slappe' politie-optreden tijdens de blokkade van de A7 een jaar geleden, is de overtuiging ontstaan dat het loont om demonstraties te verstoren. Dit zegt Jan Brouwer, hoogleraar recht en samenleving aan de Rijksuniversiteit Groningen en directeur van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid, in de Leeuwarder Courant. Het agressieve gedrag van hooligans in de richting van demonstranten van Kick Out Zwarte Piet afgelopen weekend in verschillende steden is volgens Brouwer een indirect gevolg van het politie-optreden bij Oudehaske, dat hij 'beneden alle peil' noemt.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:05 oktober 2023 12:47

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.