Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Actueel Nieuws Nieuwsarchief

Michel Vols benoemd tot lid Sociaal-Wetenschappelijke Raad KNAW

21 november 2022
Prof. Michel Vols

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft hoogleraar openbare-orderecht Michel Vols benoemd tot lid van de Sociaal-Wetenschappelijke Raad (SWR). Per 1 januari 2023 zal Vols deel uitmaken van de SWR. De benoeming is voor de periode van drie jaar.

De SWR adviseert over en doet voorstellen voor bevordering van de sociale wetenschappen. De raad initieert en stimuleert waar nodig samenwerking tussen individuele onderzoekers en instellingen. Daarnaast treedt de SWR op als vertegenwoordiger van het sociaalwetenschappelijk onderzoek in Nederland en het buitenland.

De SWR adviseert over beoefening van gedrags- en maatschappijwetenschappen. Onder andere behoren daartoe: antropologie, bestuurskunde, communicatiewetenschap, demografie, economie, onderwijskunde, pedagogiek, planologie, politicologie, psychologie, sociologie, sociale geografie en de sociaalwetenschappelijke aspecten van de gezondheids-, rechts- en historische wetenschappen.

Over Michel Vols

Prof. Michel Vols is als hoogleraar openbare-orderecht verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen en als onderzoeker actief binnen het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid (COOV). Hij verricht onderzoek naar handhaving van de openbare orde. Ook staat het recht op huisvesting centraal in zijn onderzoek (zie www.eviction.eu).

Dit onderzoek wordt onder meer gefinancieerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de European Research Council. In 2015 verkreeg Vols een VENI-subsidie. In 2020 verkreeg hij de prestigieuze ERC Starting Grant. Voor zijn wetenschappelijk werk ontving Vols in 2016 zowel de Gratama Wetenschapsprijs als het Nicolaas Mulerius Stipendium. In 2021 werd Vols benoemd als lid van De Jonge Akademie van de KNAW. Vols was eerder lid van de Young Academy Groningen, “the club for the University’s most talented, enthusiastic and ambitious young researchers“.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2022 14:23

Meer nieuws

  • 12 januari 2024

    Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

    Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

  • 05 december 2023

    Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

    Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...