Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

Lifelines: een jaar verder!

16 maart 2021

Precies een jaar geleden, op 16 maart 2020, werd het grote, noordelijke Lifelines Corona-onderzoek gestart. Twee weken later werd de eerste Corona-vragenlijst verstuurd, waarna er vele volgden. Dankzij de duizenden deelnemers beschikken wij in het Noorden nu over een schat aan data om onderzoek mee te doen. Deze informatie kunnen beleidsmakers nu gebruiken bij het nemen van beslissingen, én het helpt ons om in de toekomst sneller te handelen in vergelijkbare situaties.

Een jaar na dato lijkt ons een mooi moment voor een vergelijking in de tijd: hoe voelden we ons in maart 2020 en hoe voelen we ons nu? Wat viel ons op? Wij vatten het samen in een infographic.

Alle cijfers vind je op coronabarometer.nl

Lifelines
Laatst gewijzigd:05 maart 2024 10:49

Meer nieuws

  • 27 maart 2024

    RUG/UMCG onderzoekers ontvangen prestigieuze onderzoeksbeurs

    RUG/UMCG-wetenschappers Mark Hipp, Bart Eggen, Moniek Tromp en Marleen Kamperman zijn samen met collega’s betrokken bij vier van zeven Nederlandse wetenschapsconsortia.

  • 26 maart 2024

    De volgende depressie voorkomen

    Marie-José van Tol, hoogleraar ‘stemming en cognitie’, onderzoekt wat mensen met een gevoeligheid voor depressie zelf kunnen doen om herhaling te voorkomen.

  • 29 februari 2024

    Vici-beurzen voor vier wetenschappers RUG/UMCG

    De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft Vici-subsidies van elk maximaal € 1,5 miljoen toegekend aan Nathalie Katsonis, Edwin Otten en Alexandra Zhernakova. Ook hoogleraar Kustecologie Tjisse van der Heide heeft een...