About usNews and EventsNews articles

Paulien de Winter: 'Regels UWV worden van bovenaf bedacht, zonder dat men voldoende nadenkt over de praktijk'

24 juni 2019
Paulien de Winter, MSc

De werkbemiddelaars van het UWV zijn hulpverlener en politieagent ineen. Met zachte en tegelijkertijd harde hand moeten zij werklozen richting werk begeleiden. Is deze taak bij het logge UWV in goede handen? Rechtssocioloog Paulien de Winter keek voor haar promotieonderzoek in 2016 enkele maanden mee over de schouders van tientallen adviseurs van het UWV. Komende maand verdedigt ze haar proefschrift aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij zag hoe de medewerkers volop naar eigen inzicht manoeuvreren binnen de smalle marges van het UWV. ‘De regels worden van bovenaf bedacht, zonder dat men voldoende nadenkt over de praktijk. De medewerkers worden experts: deze keer pak ik deze regel, de volgende keer die’, aldus De Winter in de Volkskrant.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:12 augustus 2019 08:50