December campagne Eric Bleumink Fonds

10 januari 2019

De maand december stond bij het Ubbo Emmius Fonds in het teken om fondsen te werven voor het Eric Bleumink Fonds (EBF). In de december editie van het alumnimagazine Broerstraat 5 is een acceptgiro ingesloten waarmee het EBF gesteund kon worden. Via deze weg is er momenteel al meer dan € 21.000,- gedoneerd. Via crowdfunding en door middel van de belcampagne naar de oud-studenten van de universiteit is er ruim € 25.000,- opgehaald. Daarnaast kunnen de medewerkers van de RUG en het UMCG het EBF steunen door hun kerstpakket te schenken. Het is momenteel nog niet bekend hoeveel geld hiermee is opgehaald. Tot slot, zijn er 583 donateurs die het EBF structureel steunen met een doorlopende machtiging.

Het EBF is het oudste Fonds op Naam van het Ubbo Emmius Fonds. Al jaren worden er fondsen geworven voor EBF beurzen. Met succes: sinds de start in 2000 hebben 71 jonge, ambitieuze en zeer begaafde studenten uit de allerarmste landen een EBF Talent Grant ontvangen. Ieder jaar kunnen er gemiddeld vier studenten een master opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen volgen.

EBF
Laatst gewijzigd:10 januari 2019 16:06