Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

11 juni 2018
David Langley
David Langley

Het internet is niet zomaar een technologie; het heeft een sterke invloed op een groot aantal maatschappelijke gebieden. Zo heeft het internet een verandering teweeggebracht in de manier waarop organisaties omgaan met diverse belanghebbenden, of dat nu klanten en leveranciers zijn, of eindgebruikers, werknemers, investeerders, overheden, omwonenden of milieuorganisaties. Al deze relaties zijn aan het veranderen, grotendeels vanwege de invloed van het internet op innovatieprocessen en organisatiestrategieën.

Het internet maakt innovaties mogelijk zoals de ontwikkeling van digitaal verbonden, adaptieve producten en diensten. Voorheen produceerden bedrijven gestandaardiseerde goederen maar was er weinig bekend over het gebruik van deze producten in de praktijk. Nu kunnen bedrijven dankzij digitaal verbonden producten het gebruik hiervan voortdurend optimaliseren en aanpassen aan de veranderende behoeftes van gebruikers. De komende jaren zullen op het internet gebaseerde service-dominant practices in toenemende mate de manier bepalen waarop bedrijven innoveren.

Digitale technologieën als integraal onderdeel van bedrijfsstrategie

Daarnaast veranderen, door het internet, organisatiestrategieën fundamenteel. Volgens een nieuwe wetenschappelijke benadering is informatietechnologie, en al helemaal het internet, niet langer een ondergeschikte en puur functionele component van organisaties, maar heeft informatietechnologie direct invloed op de mechanismen waarmee bedrijven waarde genereren en inzetten om winstgevend te worden. Digitale technologieën vormen dus een integraal onderdeel van een bedrijfsstrategie.

Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën voor een gestructureerde aanpak van nieuwe onderzoeksvragen die van belang zijn voor alle betrokkenen in dit nieuwe tijdperk van organisationele relaties.

Meer informatie

URL FEB
AACSB EQUIS logos
Laatst gewijzigd:29 februari 2024 10:02
View this page in: English

Meer nieuws