Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Week zonder Vlees: Jan Willem Bolderdijk onderzoekt heilige (soja)boontjes

08 maart 2018

Van 5 tot en met 11 maart is het de Nationale Week zonder Vlees. Vegetarisch eten is beter voor het milieu dan een maaltijd met vlees, naar school fietsen of lopen is beter dan autorijden. Maar waarom is niet iedereen vegetariër en zitten we toch in vervuilende auto’s? RUG-wetenschapper Jan Willem Bolderdijk onderzoekt hoe mensen milieukeuzes maken.

Jan Willem Bolderdijk is psycholoog: 'Mensen zijn echte groepsdieren: we doen het liefste wat de rest ook doet. Het voelt niet fijn als jij als enige heel milieubewust bent. Anderen zien je misschien zelfs als betweter. We moeten dus zorgen dat iedereen milieubewuste keuzes normaal vindt. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je milieubewust handelen en vegetarisch eten cool?'

Bekijk onderstaande video over Jan Willem's Veni-onderzoek naar 'heilige (soja)boontjes'.

Vegetarisch bij de RUG

In de restaurants van de RUG zul je deze week ook een verschil merken in het aanbod bij de broodjes en warme maaltijden. Daarnaast geeft onze Green Office tips voor lekker vegetarisch koken.

Laatst gewijzigd:13 maart 2018 16:39
printView this page in: English

Meer nieuws