Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Week zonder Vlees: Jan Willem Bolderdijk onderzoekt heilige (soja)boontjes

08 maart 2018

Van 5 tot en met 11 maart is het de Nationale Week zonder Vlees. Vegetarisch eten is beter voor het milieu dan een maaltijd met vlees, naar school fietsen of lopen is beter dan autorijden. Maar waarom is niet iedereen vegetariër en zitten we toch in vervuilende auto’s? RUG-wetenschapper Jan Willem Bolderdijk onderzoekt hoe mensen milieukeuzes maken.

Jan Willem Bolderdijk is psycholoog: 'Mensen zijn echte groepsdieren: we doen het liefste wat de rest ook doet. Het voelt niet fijn als jij als enige heel milieubewust bent. Anderen zien je misschien zelfs als betweter. We moeten dus zorgen dat iedereen milieubewuste keuzes normaal vindt. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je milieubewust handelen en vegetarisch eten cool?'

Bekijk onderstaande video over Jan Willem's Veni-onderzoek naar 'heilige (soja)boontjes'.

Vegetarisch bij de RUG

In de restaurants van de RUG zul je deze week ook een verschil merken in het aanbod bij de broodjes en warme maaltijden. Daarnaast geeft onze Green Office tips voor lekker vegetarisch koken.

Laatst gewijzigd:13 maart 2018 16:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...