Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geen overeenkomst met de Royal Society of Chemistry Publishing

12 maart 2018

De Nederlandse universiteiten en de Royal Society of Chemistry Publishing hebben geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken voor de toegang tot wetenschappelijke tijdschriften. Dat betekent dat de meest recente artikelen na 1 april 2018 niet meer beschikbaar zullen zijn voor medewerkers van Nederlandse universiteiten.

Voor de VSNU was het uitgangspunt in de onderhandelingen de transitie naar open access - vrij toegankelijke artikelen - zonder dat daarvoor dubbel betaald wordt door Nederlandse wetenschappers. De kosten om de transitie naar open access te maken bij deze uitgever zouden substantieel hoger zijn dan dat wij nu betalen voor toegang. Daar kunnen de Nederlandse universiteiten niet mee akkoord gaan.

Laatst gewijzigd:15 maart 2018 11:57
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...