Geen overeenkomst met de Royal Society of Chemistry Publishing

12 maart 2018

De Nederlandse universiteiten en de Royal Society of Chemistry Publishing hebben geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken voor de toegang tot wetenschappelijke tijdschriften. Dat betekent dat de meest recente artikelen na 1 april 2018 niet meer beschikbaar zullen zijn voor medewerkers van Nederlandse universiteiten.

Voor de VSNU was het uitgangspunt in de onderhandelingen de transitie naar open access - vrij toegankelijke artikelen - zonder dat daarvoor dubbel betaald wordt door Nederlandse wetenschappers. De kosten om de transitie naar open access te maken bij deze uitgever zouden substantieel hoger zijn dan dat wij nu betalen voor toegang. Daar kunnen de Nederlandse universiteiten niet mee akkoord gaan.

Laatst gewijzigd:15 maart 2018 11:57
printView this page in: English