About usNews and EventsNews articles

Subsidie voor onderzoek prof. Kees de Glopper naar schrijfvaardigheid in het basisonderwijs

15 maart 2018

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRA) heeft aan een consortium onder leiding van prof. Kees de Glopper (hoogleraar Taalbeheersing) een subsidie van € 450.000 toegekend voor de uitvoering van een landelijk representatieve peiling van de schrijfvaardigheid van leerlingen in groep 8 van het basisonderwijs en schoolverlaters in het speciaal onderwijs.

prof. de Glopper

De schrijfpeiling vindt plaats binnen het programma Peil.onderwijs, dat onderdeel uitmaakt van de bewaking van de kwaliteit van het onderwijs door de Inspectie van het Onderwijs. Het onderzoek geeft zicht op actuele leerlingresultaten, op ontwikkelingen in deze resultaten en op de relatie tussen leerlingresultaten, het onderwijsleerproces, kenmerken van leerkrachten en scholen en (achter)grondkenmerken van leerlingen.

Van het consortium maken onderzoekers van het CLCG deel uit (Veerle Baaijen, Yfke Ongena en Ninke Stukker) en collega's van de basiseenheid Orthopedagogiek van de RUG, het Kohnstamm Instituut van de UvA, het Utrecht Institute of Linguistics (UU) en de Academie Primair Onderwijs van NHL-Stenden.

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 15:23