Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geschenken Jan Noorlandt aan Bijzondere Collecties

12 december 2017
Op 1 december, dus kort voor pakjesavond, bracht dhr. Jan Noorlandt, archivaris van de Christelijke Hogeschool Ede, een bezoek aan de UB.

Hij kwam niet met lege handen, maar bood ruim 50 geschenken aan. Hieronder bevonden zich zeldzame liturgische werken, maar ook unieke kinderboeken en cartografische publicaties.

Reeds eerder mocht de UB van dhr. Noorlandt schenkingen ontvangen, inmiddels ruim 250. Ook andere bibliotheken krijgen met grote regelmaat boeken:

Laatst gewijzigd:18 mei 2018 14:35
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...