About usNews and EventsNews articles

Keuzegids Universiteiten: predicaat Topopleiding voor Archeologie, English Language and Culture en Minorities and Multilingualism

15 november 2017

De bachelorprogramma’s Archeologie, English Language and Culture en Minorities Multilingualism van de Faculteit der Letteren hebben dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het predicaat Topopleiding ontvangen. Met een totaalscore van respectievelijk 86, 78 en 92 punten behoren de studies hiermee tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs.

4 Letterenstudies beste in eigen categorie

De Keuzegids Universiteiten kent het label Topopleiding toe aan opleidingen die in de beoordeling een totaalscore van 76 punten of meer halen. Een studie kan in de Keuzegids ook de beste in zijn categorie zijn van soortgelijke opleidingen in Nederland, zonder het predicaat Topopleiding te ontvangen. Naast de bachelorprogramma's Archeologie, English Language and Culture, Minorities and Mulitilingualism werd dit jaar het programma Media Studies (64 punten) beoordeeld als beste in eigen categorie.

Beste brede klassieke universiteit van Nederland

In totaal hebben tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen het kwaliteitszegel Topopleiding ontvangen, en werden er dertien studies beoordeeld als beste in hun eigen categorie. Daarnaast is de RUG dit jaar verkozen als ‘beste brede klassieke universiteit’ van Nederland.

Over de Keuzegids Universiteiten

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor studiekiezers die zich willen oriënteren op universitaire bacheloropleidingen. De beoordelingen in de gids worden onder meer opgesteld aan de hand van studentenoordelen (Nationale Studentenenquête), gegevens van Studiekeuze123 en visitatierapporten van de NVAO. Voor de masteropleidingen bestaat een aparte Keuzegids.

Topopleiding
Laatst gewijzigd:21 mei 2019 15:23