Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Janet Fuller benoemd tot hoogleraar Europese Taal en Maatschappij

28 november 2017

Janet M. Fuller is per september 2017 aangesteld als hoogleraar Europese Taal en Maatschappij aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is verbonden aan de opleiding Europese Talen & Culturen van de Faculteit der Letteren. Haar internationaal erkende specialiteit ligt bij sociolinguïstiek in combinatie met de Duitse taal.

Janet Fuller
Janet Fuller

De focus van het onderzoek ligt bij sociolinguistiek in combinatie met de Duitse taal, haar expertise op dit gebied is internationaal erkend. Fuller zal haar onderzoek uitvoeren voor het onderzoeksinstituut Centre for Language and Cognition Groningen.

Janet Fuller was hiervoor werkzaam als professor in de Antropologie aan de Southern Illinois University in Carbondale (VS) en was eerder hoofd van de richting Women’s Studies aan deze universiteit. Ze heeft ze veel onderzoek verricht op het gebied van multilingualism en publiceerde onder andere de boeken Spanish Speakers in the USA (2013) en Introduction to Sociologinguistics (2015).

Laatst gewijzigd:10 april 2018 12:09
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...