Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bettina Reitz-Joosse benoemd tot lid van De Jonge Akademie KNAW

13 november 2017
Dr. Bettina Reitz-Joosse
Dr. Bettina Reitz-Joosse

Dr. Bettina Reitz-Joosse, Universitair docent Latijnse taal en Letterkunde aan de Faculteit der Letteren, is door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid van De Jonge Akademie.

De Jonge Akademie is een platform binnen de KNAW van jonge topwetenschappers met een vernieuwende visie op wetenschap en wetenschapsbeleid. Jaarlijks worden er door de KNAW tien nieuwe leden geselecteerd, waarvan dit jaar twee onderzoekers aan de RUG. Naast Bettina zal dr. Han Thomas Adriaenssen van de Faculteit Wijsbegeerte als nieuw lid tot De Jonge Akademie toetreden.

Het onderzoek van Reitz-Joosse richt zich voornamelijk op de relatie tussen literatuur en de materiële cultuur in de Romeinse wereld. In 2016 haalde ze samen met haar collega Han Lamers (KU Leuven) het wereldnieuws vanwege hun onderzoek naar de ‘Codex Fori Mussolini’. Voor de communicatiecampagne rondom dit project ontvingen zij in september 2017 de Jaarprijs Wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België en de Vlaamse Jonge Academie.

Reitz-Joosse noemt zichzelf 'met hart en ziel' een classica en ze is ervan overtuigd dat de oudheid ook in onze huidige maatschappij een betekenisvolle rol speelt. Haar nominatie voor Docent van het Jaar Letteren bewijst dat ze haar passie voor onderzoek ook weet over te brengen op haar studenten.

Op 26 maart 2018 worden alle nieuwe leden door de KNAW voor een lidmaatschap van vijf jaar geïnstalleerd.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:13 november 2017 10:57

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.