Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Memorandum of understanding World Vision International

13 oktober 2017

On Tuesday 10 October 2017, World Vision International and University of Groningen signed a global memorandum of understanding on directorate level for cooperation in education and research.

The signing of this document by Prof. dr. Sibrand Poppema (President of the University of Groningen), Dr. Dan Kelly (Vice President of Humanitarian and Emergency Affairs) and Dr. Charles Owubah (Vice President of Evidence and Learning) marks an important moment for a long-lasting partnership between two eminent institutions. Prof. Andrej Zwitter, Dean of University College Fryslân, and Joost Herman, Director of Globalisation Studies Groningen and President of the NOHA Network, are delighted about the prospect of extending the existent collaboration into the domains of humanitarian and development aid both in research as well as in education.

Substantial part of the collaboration is the joint work on the early warning and early action system “WorldView” lead by Chris Hoffman (Regional Disaster Management Director East Africa, World Vision International) and the establishment of the Humanitarian Impact Institute.

World Vision International and University of Groningen signed MoU
World Vision International and University of Groningen signed MoU
Laatst gewijzigd:17 oktober 2017 09:21

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...