Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Nanna Hilton genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

17 oktober 2017

Nanna Haug Hilton, bedenker van de app Stimmen en taalwetenschapper aan de Faculteit der Letteren, is met haar project genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017. Hilton kan hiermee een aflevering van het Klokhuis over haar onderzoeksproject winnen.

Via de app Stimmen wordt gesproken taal verzameld van het Nederlands en Fries, maar ook van alle dialecten en accenten die in Nederland voorkomen. Het onderzoek naar verschillen in uitspraken, kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij spraakbesturing voor apparaten. Met het Klokhuisprogramma wordt het onderwerp toegankelijk gemaakt voor kinderen. Een maand geleden is de app online gegaan. Vorige week vierde het onderzoeksteam een feestje, omdat de app meer dan 10.000 downloads aantikte.

Behalve Nanna werd ook RUG-wetenschapper Jan Willem Bolderdijk voor de wetenschapsprijs genomineerd. Bolderdijk is psycholoog en doet onderzoek naar hoe mensen milieubewuste keuzes maken. Kinderen kunnen vanaf nu via de website van het klokhuis op Jan Willem of op Nanna stemmen.

Meer informatie

Klokhuis Wetenschapsprijs 2017

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:36

Meer nieuws

 • 06 september 2019

  Burgemeester Den Oudsten opent Letterenfestival op 14 september

  Op zaterdag 14 september vindt het eerste Groningse Letterenfestival plaats. Een dag waarop de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen haar deuren opent voor iedereen die belangstelling heeft voor alfa- en cultuurwetenschappen.

 • 05 september 2019

  Willem Wierbos nieuwe huisdichter RUG

  Willem Wierbos (24), student Geneeskunde, is de nieuwe huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen voor het studiejaar 2019-2020. Hij maakte indruk op de jury met zijn gedichten die midden in het studentenleven staan: ‘Willem is niet een dichter...

 • 03 september 2019

  Dictators op het eerste Letterenfestival

  Dictaturen in het Midden-Oosten kennen vele gezichten. Toch is er volgens Kiki Santing een patroon te ontdekken. Op het eerste Letterenfestival vertelt ze er meer over in een korte lezing.