Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nanna Hilton genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

17 oktober 2017

Nanna Haug Hilton, bedenker van de app Stimmen en taalwetenschapper aan de Faculteit der Letteren, is met haar project genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017. Hilton kan hiermee een aflevering van het Klokhuis over haar onderzoeksproject winnen.

Via de app Stimmen wordt gesproken taal verzameld van het Nederlands en Fries, maar ook van alle dialecten en accenten die in Nederland voorkomen. Het onderzoek naar verschillen in uitspraken, kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij spraakbesturing voor apparaten. Met het Klokhuisprogramma wordt het onderwerp toegankelijk gemaakt voor kinderen. Een maand geleden is de app online gegaan. Vorige week vierde het onderzoeksteam een feestje, omdat de app meer dan 10.000 downloads aantikte.

Behalve Nanna werd ook RUG-wetenschapper Jan Willem Bolderdijk voor de wetenschapsprijs genomineerd. Bolderdijk is psycholoog en doet onderzoek naar hoe mensen milieubewuste keuzes maken. Kinderen kunnen vanaf nu via de website van het klokhuis op Jan Willem of op Nanna stemmen.

Meer informatie

Klokhuis Wetenschapsprijs 2017

Laatst gewijzigd:23 april 2018 10:51

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...