Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

26 oktober 2017

Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.

Als bekend komt een groot aantal boeken uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Groningen die niet in het bezit zijn van andere bibliotheken, in aanmerking voor digitalisering en digitale ontsluiting door de Koninklijke Bibliotheek (KB). Daarnaast is een aantal titels uit de UB-collectie geselecteerd voor digitalisering door Google. Vrije digitale toegang tot deze publiek gefinancierde titels zorgt ervoor dat ze bruikbaar zijn en blijven. Bovendien zijn de titels digitaal en fysiek houdbaar voor de toekomst.

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 17 oktober 2017

  Dag van de Groninger Geschiedenis

  Afgelopen zaterdag 14 oktober was de Universiteitsbibliotheek vertegenwoordigd op de druk bezochte Dag van de Groninger Geschiedenis in de Groninger Archieven.