Eerste transport Metamorfoze: UB-collecties gedigitaliseerd

26 oktober 2017

Donderdag 26 oktober arriveerde een vrachtwagen bij de Universiteitsbibliotheek Binnenstad om de eerste vracht boeken op te halen die in het kader van het Metamorfoze-project gedigitaliseerd gaan worden.

Als bekend komt een groot aantal boeken uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Groningen die niet in het bezit zijn van andere bibliotheken, in aanmerking voor digitalisering en digitale ontsluiting door de Koninklijke Bibliotheek (KB). Daarnaast is een aantal titels uit de UB-collectie geselecteerd voor digitalisering door Google. Vrije digitale toegang tot deze publiek gefinancierde titels zorgt ervoor dat ze bruikbaar zijn en blijven. Bovendien zijn de titels digitaal en fysiek houdbaar voor de toekomst.

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18
printOok beschikbaar in het: English