Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Boekencollectie prof. W.J. Aerts (1926-2017)

19 oktober 2017
Prof. W.J. Aerts
Prof. W.J. Aerts

Op 8 februari van dit jaar overleed prof. Willem Johan Aerts. Professor Aerts was van 1967 tot 1990 aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden, eerst als lector en vanaf 1980 als Hoogleraar Middel- en Nieuwgrieks.

In overleg met de familie Aerts is de omvangrijke boekencollectie van Professor Aerts overgebracht naar de Universiteitsbibliotheek. Het merendeel van deze collectie heeft uiteraard betrekking op zijn leeropdracht, met veel aandacht voor de kunst en cultuur van het Byzantijnse Rijk. Met de verwerking van de collectie is inmiddels begonnen.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...