Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Boekencollectie prof. W.J. Aerts (1926-2017)

19 oktober 2017
Prof. W.J. Aerts
Prof. W.J. Aerts

Op 8 februari van dit jaar overleed prof. Willem Johan Aerts. Professor Aerts was van 1967 tot 1990 aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden, eerst als lector en vanaf 1980 als Hoogleraar Middel- en Nieuwgrieks.

In overleg met de familie Aerts is de omvangrijke boekencollectie van Professor Aerts overgebracht naar de Universiteitsbibliotheek. Het merendeel van deze collectie heeft uiteraard betrekking op zijn leeropdracht, met veel aandacht voor de kunst en cultuur van het Byzantijnse Rijk. Met de verwerking van de collectie is inmiddels begonnen.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...