Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Boekencollectie prof. W.J. Aerts (1926-2017)

19 oktober 2017
Prof. W.J. Aerts
Prof. W.J. Aerts

Op 8 februari van dit jaar overleed prof. Willem Johan Aerts. Professor Aerts was van 1967 tot 1990 aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden, eerst als lector en vanaf 1980 als Hoogleraar Middel- en Nieuwgrieks.

In overleg met de familie Aerts is de omvangrijke boekencollectie van Professor Aerts overgebracht naar de Universiteitsbibliotheek. Het merendeel van deze collectie heeft uiteraard betrekking op zijn leeropdracht, met veel aandacht voor de kunst en cultuur van het Byzantijnse Rijk. Met de verwerking van de collectie is inmiddels begonnen.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...