Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Verhalencafé: Gronings studentenleven in de jaren '70

Zaterdag 28 oktober 2017, 15.00 uur, Universiteitsbibliotheek Binnenstad
12 oktober 2017

Studeerde u in Groningen in de roerige jaren ’70? Dan willen we graag met u in gesprek!
Kom zaterdag 28 oktober om 15.00 uur naar het Verhalencafé Gronings studentenleven in de jaren '70, in de koffiekamer op de 4e verdieping van de UB Binnenstad, Broerstraat 4, Groningen.

De middag wordt geleid door Frank den Hollander, zanger en cabaretier en werkzaam bij de UB. Frank, zelf student in de jaren ’70, vertelt natuurlijk ook over zijn eigen ervaringen.

Het verhalencafé wordt opgeluisterd met foto’s uit die tijd van Elmer Spaargaren, al decennialang de onofficiële ‘hoffotograaf’ van de RUG. Meepraten of alleen luisteren, u bent van harte welkom!

Meer informatie

Studentenprotest tegen de muur van de Martinuskerk, de locatie van de huidige UB. Foto Elmer Spaargaren
Studentenprotest tegen de muur van de Martinuskerk, de locatie van de huidige UB. Foto Elmer Spaargaren
Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...