Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Stimmen fan Fryslân: Recording the linguistic landscape of Fryslân

20 juli 2017

The project “Stimmen fan Fryslân” (Voices of Fryslân) is one of the projects of Lân fan Taal for the European Capital of Culture 2018. Dr. Nanna Haug Hilton (Assistant Professor of Sociolinguistics) of the Theoretical and Empirical Linguistics research group is the initiator of this project.

Laatst gewijzigd:20 juli 2017 16:09

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...