Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Beëindiging NWO - stimuleringsfondsen open access per 1 januari 2018

17 juli 2017

NWO heeft besloten om  per 1 januari 2018 haar Stimuleringsfondsen Open Access Publicaties en Conferenties te beëindigen. De belangrijkste reden hiervoor is dat er inmiddels veel meer mogelijkheden voor auteurs zijn om hun publicaties open access beschikbaar te maken zonder publicatiekosten te betalen. NWO blijft een groot voorstander van open access en open science. Op dit terrein werkt NWO met vele partijen nauw samen aan het realiseren van de ambities uit het Nationaal Plan Open Science. Een gemeenschappelijk doel is om open access publiceren voor alle onderzoekers in Nederland in 2020 te realiseren.

Het volledig nieuwsbericht van NWO.

Laatst gewijzigd:20 september 2017 07:33
printView this page in: English

Meer nieuws