Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO subsidie Internationalisering in de geesteswetenschappen voor prof. Peter Attema

20 juli 2017

Prof. dr. Peter Attema, hoogleraar Klassieke- en Mediterrane Archeologie aan de Faculteit der Letteren, heeft een NWO-subsidie voor Internationalisering in de geesteswetenschappen ontvangen. Het subsidieprogramma heeft als doel het bevorderen van de samenwerking tussen Nederlandse geesteswetenschappers en hun buitenlandse collega's en versterking van internationale netwerkvorming. In totaal werden er zeven onderzoeksprojecten door het NWO gehonoreerd.

Samen rond Rome

Attema heeft de subsidie gekregen voor het onderzoeksproject Samen rond Rome. De hoofdstad van het Romeinse Rijk, lange tijd de grootste stad van Europa, kon niet zonder het omliggende rurale gebied, maar daar is tot op heden vrij weinig van bekend. In dit project gaan de onderzoekers drie groten archeologische databases samenvoegen om vragen over de economie en sociale organisatie van stad en achterland te kunnen stellen.

Meer informatie

Internationalisering in de geesteswetenschappen

prof. Peter Attema
prof. Peter Attema
Laatst gewijzigd:10 april 2018 12:44
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...