Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Masterstudenten Journalistiek winnen Noordelijke Innovatie Persprijs

06 juni 2017

Vier studenten van de master Journalistiek hebben de Noordelijke Innovatie Persprijs (NIPP) gewonnen. Ze wonnen de prijs vrijdagavond 2 juni met een door hen bedachte nieuwe app: 'Prik – luister eens naar een ander’. De app ‘Prik’ moet ordening brengen in de vele reacties onder nieuws en op Facebook, en bovendien op zo’n manier dat iedereen wordt uitgenodigd zelf ook deel te nemen aan de vele discussies.

De Noordelijke Innovatie Persprijs is een beloning voor de meest kansrijke journalistieke startup van de master Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen, en is een initiatief van de NoorderPersSociëteit, NDC Mediagroep (DvhN) en het Groningse productiebedrijf Pro-Time Broadcast & Content BV.

De prijs vormt de afsluiter van het onderdeel ‘Ondernemerschap in de Journalistiek’ in de master; gegeven door hoogleraar Journalistiek en Mediastudies prof. Bart Brouwers. Het doel van de prijs is te bevorderen dat nieuwe generaties journalisten zowel ondernemend als innovatief leren denken. Ook hopen de initiatiefnemers dat de prijs vernieuwing in de journalistiek stimuleert.

Persprijs

Andere deelnemers

Aan de wedstrijd werd door in totaal vier groepen studenten deelgenomen. Een tweede groep studenten ontwikkelde het concept ‘De Achtervolging’, een nieuwe manier om serieuze sportjournalistiek te bevorderen, enigszins naar voorbeeld van ‘Follow the Money’. Een derde groep bedacht: ‘Cadre’, een app die context biedt aan nieuws, zodat mensen snel achtergrond informatie tot zich kunnen nemen bij nieuwsontwikkelingen. Het vierde concept, dat eindigde op de tweede plaats, was ‘Nieuwsflip’, een nieuwe manier om foto’s in te zetten om nieuws aantrekkelijk te maken voor tieners die zeer visueel zijn ingesteld.

Jury

De juryleden voor dit jaar waren Jan Rozendaal (Dagblad van het Noorden, voorzitter van de jury), Peter Smet (Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, de Challenge), Amanda Brouwers (RUG) en Hans de Preter (Groninger Internet Courant, Persbureau Tammeling).

Voor het winnende team ligt een dubbele prijs in het verschiet: een vrijkaartje voor de vijfdaagse ​Challenge Summerschool​ en de ​Noordelijke Innovatie Persprijs​. Naast de eer biedt dit ondersteuning voor de doorontwikkeling van het winnende project via het netwerk van NDC Mediagroep en Pro-Time.

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 14:49

Meer nieuws

 • 22 juli 2019

  Google steunt Groningse onderwijsgame

  Het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) heeft van Google een bijdrage van € 30.000 ontvangen voor het project Van Old noar Jong. Het doel van dit project onder leiding van RUG-hoogleraar Martijn Wieling is het (door-)ontwikkelen van een digitale...

 • 16 juli 2019

  Anthonya Visser nieuwe decaan Faculteit der Letteren

  Het College van Bestuur van de RUG benoemtprof. dr. Anthonya (Thony) Visser per 1 november 2019tot nieuwe decaan van de Faculteit der Letteren, voor een periode van vier jaar. Het faculteitsbestuur van Letteren is er trots op een ervaren academische...

 • 16 juli 2019

  13 Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers

  Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls. Een mooi resultaat; vorig jaar ontvingen twaalf Groningers een Veni. Veni-subsidies zijn bestemd voor...