Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Berend Keulen benoemd tot advocaat-generaal Hoge Raad

06 juni 2017

Prof. mr. dr. B.F. Keulen wordt advocaat-generaal strafrecht in het parket bij de Hoge Raad der Nederlanden. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in op 1 oktober 2017.

Berend Keulen (1963) is sinds 2005 als hoogleraar straf- en strafprocesrecht verbonden aan de vakgroep strafrecht en criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen. In mei 2006 hield hij zijn oratie over Straffen in Europa. Tevens werkt hij mee als adviseur aan de modernisering van het Wetboek van Strafvordering. In dit verband zal hij de komende drie jaar ook nog voor een deel van zijn werktijd worden gedetacheerd bij de Commissie modernisering Wetboek van Strafvordering.

Prof. Berend Keulen
Prof. Berend Keulen

Van 1986 tot 1997 was Keulen eerst als wetenschappelijk assistent, later als universitair docent werkzaam bij de vakgroep strafrecht, later strafrecht en criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1990 bij prof. mr. Th.W. van Veen op een proefschrift getiteld 'Bankbreuk, ons strafrechtelijk faillissementsrecht'. Verder schreef hij in deze periode onder meer een boek over Economisch strafrecht (1995).

Van 1997 tot 2005 was hij werkzaam als wetgevingsjurist, later raadadviseur bij de Directie wetgeving, sector straf- en sanctierecht, van het Ministerie van Justitie. Daar werkte hij onder meer aan wetsvoorstellen op het terrein van de buitengerechtelijke afdoening (OM-afdoening) en terrorisme. Hij schreef een boek over de ontnemingswetgeving (Crimineel vermogen en strafrecht, 1999).


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:06 juni 2017 15:46

Meer nieuws